Totaal bedrag
€ 0,00
0
Bel ons op 046-2021175

Lokaal tarief

Waar koop je zonnepanelen?

Als u eenmaal het besluit heeft genomen om over te gaan tot het kopen van zonnepanelen dan is natuurlijk de volgende vraag waar u dat gaat doen.

Er zijn inmiddels veel aanbieders van zonnepanelen. Te denken valt aan de bouwmarkt in de buurt waar u doorgaans een mooi doe-het-zelf pakket kunt kopen maar ook de Ikea heeft tegenwoordig een shop-in-shop concept met zonnepanelen.

De meeste mensen kiezen er echter voor om een systeem aan te schaffen via een lokale installateur of een online installateur. Wat zijn hier nu de risico’s van en hoe maakt u de beste keuze?

Zonnepanelen kopen bij een lokale installateur

Het voordeel van kopen bij uw lokale installateur is dat u persoonlijk contact heeft met de mensen die uiteindelijk op uw dak gaan staan. Soms bent u zelfs al klant van deze installateur en dat maakt zakendoen wel zo prettig.

Risico’s waar vaak niet aan wordt gedacht is of het niveau van kennis en kunde van de installateur wel op pijl is. Hoe lang installeert hij al panelen, wat is zijn kennis van het materiaal en de merken? Veel installateurs denken zonnepanelen installaties er wel even bij te kunnen doen. Helaas is dat nog niet zo simpel. Financieel zit er ook een groot risico aan het inhuren van een installateur. Bij u gaat het misschien goed maar wat als een andere klant de installatie afzegt en de installateur z’n materiaal niet kwijt komt? Hoe lang kan hij dit financieel uithouden en waar moet u naar toe als de installateur failliet gaat?

Zonnepanelen kopen bij een online installateur

Online aanbieders hebben als voordeel dat de prijzen vaak scherp zijn en dat u een redelijk ruim assortiment heeft om uit te kiezen. Het is vaak een one-stop-shop. U laat een dakcheck uitvoeren, daar rolt een offerte uit, u spreekt een installatiedatum af, betaald en hoeft verder niks meer te doen buiten een kop koffie te zetten voor de jongens die komen installeren. Het is erg gemakkelijk. 

Waar u rekening mee moet houden bij het zakendoen met deze partijen is dat ze vaak enorme voorraden aanhouden. Niet alleen is dit een financieel risico maar daarnaast bieden zij alleen producten aan die zij graag kwijt willen. Bovendien kan het zijn dat u niet de laatste versie krijgt van bijvoorbeeld een omvormer of optimizer en dat is zonde. Ook moet u goed controleren of de installatie wel netjes opgeleverd wordt. De jongens moeten vaak meerdere installaties op een dag installeren door de lage marges waardoor het afwerkingsniveau soms te wensen over laat.

Specialist voor zonnepanelen en installaties

Het heeft dus een aantal voor en nadelen om met deze partijen samen te werken. Als u het beste advies wilt en de hoogste kwaliteit dan doet u er goed aan om een partij zoals de Zonnepanelendiscounter.net in te schakelen.

Wij zijn een tussenschakel tussen groothandels/importeurs en de consument. U kunt ervanuit gaan dat u altijd op ons kunt terugvallen. Wij houden geen eigen voorraad aan en lopen daarom maar een beperkt financieel risico. Bovendien kunnen wij vrijwel alle merken en producten leveren en adviseren wij daarom alleen het beste voor uw situatie en dus niet wat we op de plank hebben liggen en kwijt moeten.

Wat we niet kunnen is installeren. Daarom zijn we gespecialiseerd in de doe-het-zelf markt. Maar uiteraard hebben wij wel goede afspraken met een aantal landelijke installateurs met enorm veel ervaring. Uiteindelijk betaald u 1 factuur via ons maar krijgt u service, garantie en dienstverlening van 2 bedrijven.

Schoenmaker blijf bij je leest!