Totaal bedrag
€ 0,00
0
Bel ons op 046-2021175

Lokaal tarief

Veilig werken!

Met een ladder is het mogelijk om op uw werkplek te komen. Als u een ladder gebruikt, houdt u zich dan aan de volgende richtlijnen:

  • Zorg dat de ladder 1 meter boven de werkplaats uitsteekt;
  • Zet de ladder op een stevige ondergrond;
  • Zet de brede kant van de ladder onder;
  • Zorg dat de ladder onder een hoek van 75 graden t.o.v. de ondergrond staat. Plaats uw voeten tegen de onderkanten van de ladder en strek uw armen vooruit. U kunt nu de laddersport op schouderhoogte vastpakken.
  • Houd altijd 2 handen op de ladder!

Het is niet verstandig de daadwerkelijke werkzaamheden vanaf een ladder uit te voeren, dit is geen veilige werkplek voor het installeren van zonnepanelen. Veelal biedt een goed opgebouwde steiger hier een uitkomst. Vraag bij uw leverancier van de steiger altijd om een handleiding hoe deze correct op te bouwen.

Vergeet niet

Altijd samen monteren: Monteer de panelen altijd met minimaal twee personen.

Zeker op het dak: Wij adviseren u valbescherming te gebruiken, zoals een v albeschermingsharnas met borglijn.

Slecht weer, wacht met monteren: Monteer dus niet bij sneeuw, ijsvorming, harde wind en/of regen.

Pas op met boren: Onderzoek voordat u gaat boren of er geen leidingen lopen.

Laat de panelen niet vallen: Als een paneel stuk gaat, omdat u dit heeft laten vallen, dan wordt dit niet gedekt door de garantie.

De staat van uw dak: Is de bouwkundige staat van uw dak niet in orde? Breng de conditie eerst in goede staat door een erkende dakdekker.

Onder spanning: Maak nooit contact met de metalen delen van stekkers /kabels. Als de zon schijnt, staat er namelijk spanning op de stekkers van de zonnepanelen.

Asbest is niet best: Laat asbest op installatieplekken eerst professioneel verwijderen. Het is belangrijk dat u niet gaat boren in asbest.