Totaal bedrag
€ 0,00
0
Bel ons op 046-2021175

Lokaal tarief

De omvormer aansluiten

Alle zonne-energie omvormer met een uitgangsvermogen van 2,25A (circa 520W) of meer dienen op een eigen groep aangesloten te worden. Afhankelijk van het daadwerkelijke vermogen en de benodigde kabel afstand kunnen de capaciteit van de groep en de diameter van de kabel bepaald worden.

Een omvormer geeft altijd enige lekstroom, dit is ook bij andere apparaten in uw huishouden zoals koelkasten en wasmachines. Om te voorkomen dat uw aardlekbeveiliging in de meterkast activeert, adviseert de Zonnepanelen Discounter uw zonne-energie systeem altijd op een eigen aardlekbeveiliging te installeren. Dit kan zeer eenvoudig met een zogenoemde aardlekautomaat, dit is een aardlekbeveiliging en zekering in één.

Meer dan 90% van de omvormer is transformator loos. Ook wel gekenmerkt door TL in de omvormer benaming. Deze omvormers geven een grotere lekstroom dan omvormers met transformator. De Zonnepanelen Discounter adviseert een 300mA aardlekbeveiliging toe te passen bij omvormers vanaf 3,0kW uitgangsvermogen.

De hoofdaansluiting dient selectief te zijn met twee stappen. Dit betekend dat voor het plaatsen van een 16A omvormer u hoofdaansluiting minimaal 1x25A of 3x25A dient te zijn.