Totaal bedrag
€ 0,00
0
Bel ons op 046-2021175

Lokaal tarief

Alles over de levering

Omdat we graag transparant en eerlijk willen ondernemen, vertellen we u graag waar we nog hard aan werken. Een goede relatie is immers gebaseerd op wederzijds vertrouwen en wij zijn de laatste die beweren dat we alles perfect doen, we zijn ook maar mensen, toch?

Een van onze grootste krachten, geen eigen voorraad aanhouden, is tevens een valkuil. Gelukkig gaat het vrijwel altijd goed maar als we een klacht krijgen, dan heeft dat meestal betrekking op onze logistiek.


Daarom vertellen we u graag wat u kunt verwachten van de levering:

U krijgt soms twee pakketjes

Omdat we met meerdere leveranciers samenwerken, kan het zijn dat u producten krijgt van twee leveranciers. We plannen deze wel op dezelfde dag maar kunnen helaas niet garanderen dat ze op hetzelfde tijdstip bij u zijn.

Wat doen we hieraan?
We plannen altijd alle leveringen van verschillende leveranciers op dezelfde dag. We zorgen ervoor dat we nooit meer dan twee leveranciers nodig hebben voor uw producten. Zo hoeft u maar voor 1 dag te regelen dat er iemand thuis is om de deur op te maken, twee keer dan wel.

 

Hoe laat mag u uw pakket verwachten

Onze transporteurs bezorgen alleen op werkdagen. Ze bepalen hun eigen route waardoor wij pas op de dag van de levering kunnen aangeven in welk tijdvak ze bij u langskomen. Bij sommige transporteurs is zelfs dit niet mogelijk. Er is geen mogelijkheid tot track en trace. Dit is alleen van toepassing op pakketten.

Wat doen we hieraan?
We informeren u voorafgaand aan de bestelling of we u het levertijdvak kunnen doorgeven en wanneer we dit zullen doen. Inmiddels hebben wij bij sommige transporteurs de mogelijkheid gecreëerd om een specifieke levertijd af te spreken. Hier is wel een meerprijs aan verbonden. Bij sommige pakketjes die via de post verstuurd worden maken we wel gebruik van track en trace.

Hoe zit het met de voorraad?

Omdat we geen eigen voorraad hebben en niet al onze leveranciers een inzichtelijk magazijn hebben, kan het zijn dat uw product niet op voorraad is. We kijken dan uiteraard naar het assortiment van onze andere partners. De keten in de zonne-energie is soms grillig waardoor het kan voorkomen dat uw product enkele weken levertijd heeft.

Wat doen we hieraan?
Helaas hebben we hier weinig invloed op. Soms staat een container vast in Rotterdam, wachtend op goedkeuring van de douane. Sommige producenten produceren alleen op bestelling. Af en toe gooit de overheid roet in het eten zoals met de minimale import heffing onlangs het geval was. We houden u op de hoogte van de levertijd en als het te lang duurt, organiseren we een vervangend product of als u dat liever heeft, doen we niet moeilijk over het annuleren van de bestelling.

Leveren op de afgesproken datum

Wij spreken een leverdatum met u af en u mag verwachten dat wij op die datum leveren. Soms gaat dit wel eens mis. Pakketpost duurt meestal 1 werkdag maar kan maximaal 5 werkdagen in beslag nemen. Soms stuurt een leverancier per ongeluk materiaal naar ons in plaats van u waardoor het versturen iets langer in beslag neemt. Af en toe komt het voor dat er in het magazijn een fout gemaakt wordt waardoor er verkeerd materiaal geleverd wordt.

Wat doen wij hieraan?
We beoordelen onze leveranciers op leverbetrouwbaarheid en controleren dit streng. Iedere bestelling wordt 2 keer gecontroleerd op leveradres en leveromvang, 1 keer tijdens de verwerking van de bestelling en 1 keer voor levering. Omdat we de levering niet zelf in de hand hebben is een fout helaas niet altijd te voorkomen. Gelukkig komt het maar zelden voor.

Als het voorkomt doen wij er alles aan om uw bestelling zo snel mogelijk bij u te krijgen. We zetten een koerier in, rijden zelf met materiaal naar u toe of bestellen een tweede keer als dat sneller is. Alles zodat u toch nog komend weekend kunt installeren!

Wat u zelf kunt doen om de levering soepel te laten verlopen:

Voor pakketten
Wij begrijpen als geen ander dat wanneer u besluit om zonnepanelen te kopen, u ze het liefst zo snel mogelijk wilt installeren. Toch vragen wij u om ruim te plannen. We hanteren een levertermijn van 5 werkdagen voor pakketten na ontvangst van de betaling, vaak kan het sneller maar we nemen liever het zekere voor het onzekere. Het liefst spreken we daarom een leverdatum met u af die 5 tot 10 werkdagen voor uw geplande installatie dag ligt. Dat geeft voldoende tijd om uw levering te controleren en als dat nodig mocht zijn, nog iets na te sturen of te wijzigen.
Controleer de inhoud van uw pakket goed op het moment van ontvangst. Als u op het dak staat en er dan achter komt dat u iets mist kunnen wij u niet meer voorzien van ontbrekende materialen.

Door deze twee simpele principes in acht te nemen voorkomen we samen teleurstellingen. :)


Voor los materiaal
Als u los materiaal bij ons besteld dan ontvangt u van ons geen bericht over de levering tenzij uw bestelling niet voorradig is. Een doosje schroeven, bevestigingsmateriaal of bijvoorbeeld een losse omvormer wordt meestal binnen 3 werkdagen bezorgd maar uiterlijk binnen 5. Hebt u na 5 werkdagen nog niets ontvangen? Neem dan contact met ons op.

Vervoerders en transporteurs

Kleine pakketten worden vervoerd met PostNL, DHL of DPD. De zonnepanelen pakketten en zonnepanelen worden vervoerd per transport.