Totaal bedrag
€ 0,00
0
Bel ons op 046-2021175

Lokaal tarief

De omvormer locatie

Probeer de locatie van de omvormer zo te kiezen dat de afstand tussen de u iterste panelen en de omvormer zo kort mogelijk is, maar ook dat de wisselstroom kabel naar de meterkast correct kan worden aangebracht.

Een omvormer maakt geluid, dit kan oplopen tot 60dB afhankelijk van uw gekozen omvormer. Dit geluid, variërend van een bromgeluid tot een hoger frequente pieptoon kan als vervelend en storend worden ervaren. Hang uw omvormer dan ook niet in een leefruimte als de woonkamer, slaapkamer of kantoor op!

Een omvormer dient verticaal in een stofvrije, goed geventileerde ruimte, op een stevige (brandwerende) ondergrond geplaatst te worden. Voor meer details: bekijk de handleiding die met uw omvormer is meegeleverd!

Ondanks het hoge rendement van een omvormer, wordt er toch veel warmte geproduceerd. Voor een omvormer van 5kW kan dit van tijd tot tijd oplopen boven de 200 Watt. Zorg dat U uw omvormer op een goed ventilerende plek ophangt. Wanneer de omvormer te warm wordt zal hij terugschakelen op het maximaal (terug)te leveren vermogen!