Totaal bedrag
€ 0,00
0
Bel ons op 046-2021175

Lokaal tarief

Salderen / terugleververgoeding

Wij krijgen vaak de vraag wat ‘salderen’ is en hoe dat in zijn werk gaat. In dit nieuwsbericht leest u hier meer over. Wanneer u zelf stroom opwekt met zonnepanelen, mag u deze salderen en wanneer u jaarlijks meer stroom opwekt dan u verbruikt, krijgt u over het deel met overcapaciteit een ‘terugleververgoeding’.

Salderen

Indien u zonnepanelen heeft aangeschaft en geïnstalleerd op uw eigen dak, dan zijn er dagen dat u meer stroom opwekt dan u op dat moment nodig heeft. Deze stroom wordt (bij netgekoppelde systemen) terug gevoed op het elektriciteitsnet. U kunt de opgewekte stroom aftrekken van uw eigen verbruik. Dit wordt salderen genoemd.

Per saldo betaalt u niet voor de geleverde energie en bespaart u daarmee de stroomprijs. U bespaart dus per kWh € 0,23 (uw energieprijs kan hiervan afwijken). Indien u minder produceert dan dat u verbruikt, dan staat op uw jaarrekening alleen het verschil genoemd en daar betaalt u de gebruikelijke € 0,23 per kWh voor.

Terugleververgoeding

Als er netto meer dan 5.000 kWh wordt teruggeleverd, dan vervalt volgens de regelgeving het recht tot salderen en ontvangt u over het deel met overcapaciteit slechts de terugleververgoeding die de energieleverancier aanbiedt. Niet alle energieleveranciers hanteren een limiet!

Indien u meer produceert dan dat u verbruikt, dan krijgt u over het gedeelte dat u extra produceert, een terugleververgoeding. Deze vergoeding is gelijk aan de stroomprijs inclusief BTW.