Totaal bedrag
€ 0,00
0
Bel ons op 046-2021175

Lokaal tarief

Nieuws

Zonnepanelen, niet perse op je dak!

Moeten zonnepanelen echt op je dak geplaatst worden? Welnee, zonnepanelen kun je tegenwoordig overal plaatsen. Het is ook mogelijk dat je geen goed dak hebt, waar zonnepanelen geen hoge opbrengst kunnen behalen. Een dak op het zuiden is fantastisch voor zonnepanelen, de windrichtingen oost en west zijn ook prima. Maar het kan dus zijn dat je dak niet geschikt is omdat deze bijvoorbeeld op het noorden ligt. Hier kun je weinig aan doen, maar als je echt zonnepanelen wilt: er zijn meerdere alternatieven om zonnepanelen te plaatsen. Hieronder staan 7 opties beschreven.

1. In de tuin
Het kan zijn dat je geen plek op je dak hebt, of het niet mooi vindt als de zonnepanelen op je dak komen te liggen. Dan is het een mogelijkheid om de zonnepanelen gewoon in de tuin te leggen. Ook hier vangen ze veel zonlicht op en zijn ze zeer winstgevend.

2. Aan de gevel
Het kan voorkomen dat je dak niet gunstig ligt voor het optimale gebruik van zonnepanelen. Je kunt dan de meest optimale plek van je huis uitkiezen en de zonnepanelen daar aan de gevel plaatsen. Op deze manier kunnen ze ook nog eens gebruikt worden als bijvoorbeeld zonwering.

3. Aan het balkon
Als je balkon gunstiger ligt dan je dak, dan kun je zonnepanelen ook in de reling van je balkon integreren. Ook voor mensen die geen eigen dak tot hun beschikking hebben, bijvoorbeeld mensen die in een flat of appartement wonen, zijn zonnepanelen op het balkon een goed alternatief. Het rendement van zonnepanelen aan het balkon ligt over het algemeen wat lager, maar dit kan nog steeds een mooie besparing op je energierekening tot gevolg hebben.

4. Als zonwering
Zonnepanelen kunnen zelfs in zonwering geplaatst worden. Hierdoor nemen ze geen bruikbare ruimte in en vallen de zonnepanelen nauwelijks op. Zonnepanelen kunnen bijvoorbeeld worden geplaatst in zonneschermen, parasols en jaloezieën.

5. Als dak
Als je een licht dak, of een overkapping wilt hebben waar het niet veel uitmaakt wat voor materiaal er gebruikt wordt, dan is het wellicht een goed idee om hier zonnepanelen voor te gebruiken, mocht je graag gebruik willen maken van zonne-energie. Denk hier bijvoorbeeld aan het dak van uw schuur, oprit of dakraam.

6. Als garagedak
Als je wilt dat je auto(‘s) droog staan en je hebt geen garage, maar wel plek om ze op je eigen terrein te parkeren, dan is er de mogelijkheid om te kiezen voor een garagedak met zonnepanelen. Dit is niet alleen functioneel, maar geeft ook nog eens een luxe uitstraling aan je oprit.

7. Als overkapping van een terras
Heb je buiten een heerlijk open terras, maar wil je ook een plekje waar je droog en in de schaduw kunt zitten? Plaats dan zonnepanelen in een terrasoverkapping. Zeker als je een tuin of terras op het zuiden hebt, zullen deze zonnepanelen erg veel opbrengen. Zo kun je lekker van je buitenplek genieten en ondertussen ook geld besparen.

Er zijn dus veel creatieve mogelijkheden om zonnepanelen aan te schaffen. Dit betekent dat ook mensen zonder geschikt dak volop kunnen genieten van de voordelen van zonnepanelen.
Ga terug naar het overzicht