Totaal bedrag
€ 0,00
0
Bel ons op 046-2021175

Lokaal tarief

Nieuws

Zon is over 10 jaar de belangrijkste energiebron

Op basis van de analyse van patentgegevens en wetenschappelijke literatuur concludeert informatieconcern Thomson Reuters dat over tien jaar zon de belangrijkste energiebron is.

Bij deze blik vooruit consulteerde de analisten het zogeheten Web of Science and Derwent World Patents Index voor de identificatie van snelle vooruitgang en opkomende trends in wetenschappelijk onderzoek en technologische innovatie. Bij de groei van de wereldpopulatie is hernieuwbare energie van het grootste belang, aldus de informatieanalisten.

Solarproducten oogsten de zon
Zij constateren dat solarproducten op een aantal punten cruciaal zullen verbeteren, waardoor het ‘oogsten’ van de zon veel efficiënter zal kunnen plaatsvinden. De energie kan bovendien vervolgens veel gemakkelijker en efficiënter worden opgeslagen, omgezet en gedistribueerd.  Zonne-energie is dan geen product meer voor milieubewuste individuen, maar voor de massa.

Zonnestroom en zonnewarmte
Zonnestroom en zonnewarmte zullen gebouwen en tapwater verwarmen en apparatuur voorzien van elektrische energie in woningen en alle andere gebouwen, waaronder productielocaties. De innovaties die daar voor zullen zorgen zijn onder meer nieuwe chemische verbindingen, nieuwe materialen zoals kobaltoxide, nanostructuren van titaniumoxide en nieuwe methoden voor de productie van dunne-filmzonnecellen.

Bron: Cobouw
Ga terug naar het overzicht