Totaal bedrag
€ 0,00
0
Bel ons op 046-2021175

Lokaal tarief

Nieuws

De ervaring van de familie Spijker

De familie Spijker uit Julianadorp schaften in april hun zonne-energiesysteem aan bij de Zonnepanelen Discounter. Wij vroegen hen of ze nog steeds tevreden zijn met hun systeem.

“In april hebben we een Basic 7 set aangeschaft. Een beter milieu begint bij jezelf, maar daarnaast is het ook een slimme investering geweest. Je behaalt meer rendement op je vermogen dan wanneer je geld op de bank staat,” zegt meneer Spijker.

“Sinds de zonnepanelen op ons dak liggen hebben we al ruim 1000 kWh opgewekt!” vertelt mevrouw Spijker enthousiast. “Dit is veel meer dan we hadden verwacht. Dit komt mede doordat we van april tot nu natuurlijk de meeste zon van het jaar hebben gehad. Maar ook omdat we in Den Helder bijna de meeste zonuren van Nederland hebben.”

“We kijken elke dag op de omvormer om te zien hoeveel energie het systeem op dat moment opwekt, maar ook om te controleren of het systeem nog goed werkt. Het is een kleine moeite en het is gewoon leuk om te zien hoeveel energie je zelf opwekt!”

In september hebben ze de eindafrekening gehad van hun energieleverancier. “We kregen ruim 200 euro terug. Het is leuk om je besparing nu ook concreet terug te zien in geld. Daarnaast gaan we nu 30 euro per maand minder betalen aan elektriciteit. Je houdt dus direct geld over.”

“Naast het financiële plaatje geeft het ook gewoon een goed gevoel om minder afhankelijk te zijn. We gaan daarom kijken of we meer zonnepanelen kunnen plaatsen dan de 7 die we nu hebben. Het is goed om energiebewust te zijn. Het lijkt ons ook nog wel wat om zelf alles op te wekken!”
Ga terug naar het overzicht