Totaal bedrag
€ 0,00
0
Bel ons op 046-2021175

Lokaal tarief

Nieuws

Buurman en buurman kiezen samen voor zonnepanelen

In het Limburgse Horst hebben de twee buurmannen Peter en Peter een aantal weekenden geleden samen zonnepanelen geïnstalleerd. Beiden met dezelfde reden: besparen op de energierekening. De een koos ervoor om de zonnepanelen zelf te plaatsen, terwijl de ander het heeft laten installeren.

De Zonnepanelen Discounter heeft in overleg met Peter en Peter voor ieder afzonderlijk geadviseerd  voor het meest optimale systeem. Op het vlakke dak is er daarom voor gekozen om de zonnepanelen zowel landscape als portrait te monteren. Op het dak van de garage zijn Lightboxen onder een hoek van 15 graden toegepast. Hiermee kan de geadviseerde rij-op-rij afstand aangehouden worden en kunnen er in totaal 10 panelen op de beperkte ruimte geïnstalleerd worden. Op het dak van de aanbouw is een ValkSolar Portrait Clamp systeem toegepast die recent is toegevoegd  aan het assortiment van de Zonnepanelen Discounter. Hier is 1 rij van 10 panelen geplaatst.

Bij de buurman op het schuine dak was de schaduwvorming van de dakkapel een mogelijke bedreiging voor een goede opbrengst. Daarom is gekozen om een SMA STP5000TL toe te passen met 2 MPP trackers. De 8 panelen aan de rechterzijde van de dakkapel zijn apart geschakeld van de overige 14 panelen. De panelen zijn gemonteerd op een draagconstructie van SolarConstruct NL, uitgevoerd met volledig verstelbare dakhaken, waardoor het systeem optimaal uitgelijnd is.

Beide installaties zijn uitgevoerd met hoogwaardige SMA omvormers. Hierbij is rekening gehouden of de woning is voorzien van een 1-fase hoofdaansluiting of een 3-fase hoofdaansluiting.

“Ik heb 20 zonnepanelen op plat dak gelegd: zowel op mijn garage als op de aanbouw achter het huis. Doordat deze dakvlakken goed bereikbaar zijn heb ik ervoor gekozen om ze zelf te plaatsen. Tevens bespaar je er makkelijk geld mee. ” Buurman Peter heeft zijn 22 zonnepanelen op zijn schuine dak geplaatst. “Daarom heb ik ervoor gekozen om ze maar te laten plaatsen.”

De installatiehandleiding was duidelijk zegt Peter, die zijn panelen zelf heeft gemonteerd. “De handleiding was makkelijk te begrijpen. Ik heb echter nog wel een tip: plaats een soort checklist aan het eind, zodat je na de installatie het systeem nog op een aantal punten naloopt om te checken of het echt goed is. Bijvoorbeeld: door de panelen heen en weer te duwen op de bakken, mag je geen schroefjes horen rammelen. Hoor je deze wel, dan zitten sommige schroefjes niet goed vast. Na een korte check bleek dit bij mij het geval te zijn.”

Beide heren zijn tevreden met het eindresultaat en kijken uit naar mooie zonnige jaren!
Ga terug naar het overzicht