Totaal bedrag
€ 0,00
0
Bel ons op 046-2021175

Lokaal tarief

Nieuws

Woont u in Dronten? Vraag de duurzaamheidslening aan!

Inwoners van Dronten kunnen sinds april een beroep doen op de zogenaamde duurzaamheidslening. Een lening die particulieren bij de gemeente aan kunnen vragen om duurzame maatregelen te financieren.

Bijvoorbeeld het aanbrengen van dakisolatie, het installeren van zonnepanelen, of het isoleren van de gevel van de woning.

Veel inwoners van de gemeente Dronten hebben intussen een aanvraag gedaan. De eerste aanvraag bij de gemeente was echter afkomstig van de familie Croese. Bij hen zijn intussen zonnepanelen op het dak van de woning geïnstalleerd. De familie stelt verheugd vast dat de zonnepanelen de afgelopen tijd al boven verwachting veel stroom geproduceerd heeft en zeggen zeer ingenomen te zijn met de duurzaamheidslening.

Dronten heeft in de meerjarenbegroting 800.000 euro voor duurzame leningen gereserveerd. Vier jaar lang is er 200.000 euro per jaar beschikbaar. De terugbetaling van de lening kan variëren en is afhankelijk van het geleende bedrag. De lening heeft een lage rente van op dit moment 2,2 procent, maar dat is afhankelijk van de marktrente.
Ga terug naar het overzicht