Totaal bedrag
€ 0,00
0
Bel ons op 046-2021175

Lokaal tarief

Nieuws

Verkoop je huis sneller met zonnepanelen!

Zonnepanelen op een huis maken een huis aantrekkelijker voor de verkoop. 44 Procent van de Nederlanders vindt een huis met zonnepanelen aantrekkelijker om te kopen dan een huis zonder panelen. Een op de drie wil hiervoor best meer betalen.

Dit blijkt uit landelijk onderzoek van Motivaction, in opdracht van Natuur & Milieu. Ze bevestigen met dit onderzoek de uitkomst van een afstudeeronderzoek eerder dit jaar van Thomas Wissink, masterstudent Bouwkunde aan de Technische Universiteit Eindhoven.

Hij ondervroeg deze zomer 227 mensen in de regio Eindhoven of ze zonnepanelen waarderen op het dak van een potentieel koophuis. Van de ondervraagden bleek in Eindhoven zelfs 78 procent bereid extra te betalen voor de aanwezigheid van een zonnepaneelsysteem op een koopwoning. Uitgaande van een systeem dat zeshonderd euro per jaar bespaart, was de gemiddelde prijs die mensen extra wilden betalen zevenduizend euro.

Thomas Wissink:”De uitkomsten van het onderzoek zijn interessant voor woningbezitters die in zonnepanelen willen investeren, maar niet zeker zijn of zij gaan verhuizen voor de investering is terugverdiend. Zonnepanelen hebben zelfs zo’n positieve invloed op de keuze van de woning, dat een systeem een goede investering zou kunnen zijn voor woningen die te koop staan.”

Bij het landelijke onderzoek van Motivaction geeft 44% aan liever een huis mét dan zonder panelen te kopen. En bijna de helft van de Nederlanders (46 procent) denkt dat een huis meer waard wordt met zonnepanelen. 30 Procent van hen denkt dat het huis zelfs 5.000 euro of meer in waarde stijgt. Het gaat dan om een gemiddelde koopwoning tussen de twee en drie ton met een gemiddelde set van tien zonnepanelen, waarvan de prijs onder de 5.000 euro ligt. Zonnepanelen verdienen zich dus dubbel en dwars terug.

Bron: happynews.nl
Ga terug naar het overzicht