Totaal bedrag
€ 0,00
0
Bel ons op 046-2021175

Lokaal tarief

Nieuws

Shell investeert samen met Oman 53 miljoen dollar in GlassPoint Solar

Shell investeert 53 miljoen dollar in GlassPoint Solar. GlassPoint Solar is actief in het ontwikkelen van zonne-energiegeneratoren. Deze worden ingezet bij olieboringen.

Shell doet de investering samen met Oman. Beide bedrijven zien potentie in het product van GlassPoint Solar dat het gasverbruik tijdens boringen in olievelden tot tachtig procent kan verlagen. De investering moet de uitrol van de producten versnellen.

'Olieproductie op basis van zonnestroom voorkomt het aanwenden van waardevolle gasbronnen die de Omanen kunnen aanwenden voor het creëren van nieuwe industrieën', aldus Glasspoint president Rod MacGregor. Het Amerikaanse bedrijf is voornemens om een fabriek in Oman te laten verrijzen.

GlassPoints technologie is gebaseerd op het concentreren van zonlicht via spiegels. Het geconcentreerde zonlicht valt op grote boilers met water. Het water wordt zo opgewerkt tot stoom. Die stoom wordt geïnjecteerd in een oliereservoir voor het vergroten van de productie. Het systeem wordt geplaatst in een kas om zandstormen en andere milieu-invloeden onschadelijk te maken.
Ga terug naar het overzicht