Totaal bedrag
€ 0,00
0
Bel ons op 046-2021175

Lokaal tarief

Nieuws

Rijnstate plaatst 600 zonnepanelen

Het Rijnstate ziekenhuis in Arnhem plaatst dit najaar 600 zonnepanelen op het dak van circa 3000 m2. Rijnstate is het eerste ziekenhuis in Nederland dat zonnepanelen op zo’n grote schaal inzet. Een deel van het systeem wordt gefinancierd via ‘crowdfunding’.

De levensduur van de panelen wordt voor een periode van 25 jaar gegarandeerd. Ieder jaar wekt Rijnstate op deze manier ongeveer 148.500 kWh op, genoeg om in de behoefte van ongeveer 42 huishoudens te kunnen voorzien. De implementatie van dit systeem is een van de activiteiten waarmee Rijnstate actief invulling geeft aan zijn beleid op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Crowdfunding
Een deel van de zonnepanelen biedt Rijnstate ter “crowdfunding” aan. Dit betekent dat medewerkers van het ziekenhuis, omwonenden en andere geïnteresseerde particulieren en bedrijven in het systeem kunnen investeren.

Doorleveren
Rijnstate heeft de intentie de met de zonnepanelen opgewekte energie via zogenaamde groencertificaten door te leveren aan de bewoners van de omliggende wijken van het ziekenhuis.

Bron: Zorgvisie.nl
Ga terug naar het overzicht