Totaal bedrag
€ 0,00
0
Bel ons op 046-2021175

Lokaal tarief

Nieuws

Onderhoud van je zonnepanelen

We weten dat schaduw invloed heeft op het rendement van je zonnepanelen. Zo geldt dat ook voor bijvoorbeeld bladeren en uitwerpselen van vogels. Uit onderzoek is gebleken dat een vuil zonnepaneel ten opzichte van een gereinigd paneel jaarlijks een minderopbrengst van tussen de 2% – 3% heeft. Voor zonnepanelen in de buurt van zware industrie, snelwegen en veehouderijen in combinatie met een lange periode (2-3 maanden) van droogte geldt een rendementsverlies tot 20% als het systeem niet wordt onderhouden.

Maar let op, iemand inhuren voor het reinigen van uw zonnepanelen is pas rendabel als uw zonnepanelen zwaar vervuild zijn. Dit kan het geval zijn wanneer je in een bosrijke omgeving woont met veel vogels en bladeren. Kijk eerst goed of er vuil op de zonnepanelen ligt, dan kunt u overwegen om uw zonnepanelen te reinigen. Zie je geen onzuiverheden, dan is er geen reiniging nodig.

Let op dat u bij het onderhoud van uw zonnepanelen alleen gebruik maakt van water en een zachte doek, borstel of spons. Gebruik absoluut geen schoonmaakmiddel. Schoonmaakmiddelen kunnen namelijk strepen achterlaten welke de instraling van de zon kan weerkaatsen. Ook dit kan tot vermindering van het rendement leiden. Ruwe oppervlakken (zoals bijvoorbeeld een schuurspons) kunnen krassen veroorzaken waardoor een zonnepaneel minder opbrengst zal genereren.
Ga terug naar het overzicht