Totaal bedrag
€ 0,00
0
Bel ons op 046-2021175

Lokaal tarief

Nieuws

EIB: Energieakkoord goed voor miljardeninvestering

Het Nationaal Energieakkoord is tot 2020 goed voor een investeringsbedrag van tussen de 13 miljard en 18 miljard euro. Dat heeft het Economisch Instituut voor de Bouw becijferd.

Eerder werd al duidelijk dat het akkoord van ruim veertig partijen de komende jaren naar schatting 15.000 banen oplevert. Het energieakkoord is vorige week in Den Haag gepresenteerd. De hoofdlijnen daarvan lekten de week daarvoor al uit. Corporaties krijgen 400 miljoen euro van het Rijk om woningen te verduurzamen. Dat bedrag komt vrij tussen 2014 en 2017. Consumenten die hun huizen willen isoleren, kunnen relatief goedkoop geld lenen via een energiebesparingsfonds van 600 miljoen euro dat dit jaar nog wordt opgetuigd. Dat geldt ook voor eigenaren van monumenten. Voor het berekenen van CO2-uitstoot van bestelbusjes en of ander materieel komt één systematiek.

Het akkoord moet uiteindelijk zorgen voor een schoner milieu. Of dat gaat lukken, zal de tijd moeten leren, waarschuwt het Planbureau voor de Leefomgeving: de afspraken behoeven nadere uitwerking.
Ga terug naar het overzicht