Totaal bedrag
€ 0,00
0
Bel ons op 046-2021175

Lokaal tarief

Nieuws

14% woningbezitters wil in 2015 zonnepanelen installeren. U ook!?

In 2015 wil veertien procent van de woningbezitters in Nederland zonnepanelen installeren. Marktonderzoeker GfK trekt deze conclusie in een voor Milieu Centraal uitgevoerd onderzoek. In de resultaten valt op dat woningeigenaren (veertien procent) meer bereid zijn zonnepanelen te installeren dan huurders (vier procent).

Aanschafprijs, verwachte besparingen, subsidiemogelijkheid en kwaliteit zijn onderwerpen die de afnemers belangrijk vinden. Consumenten hebben volgens de onderzoekers namelijk een slecht beeld van de aanschafkosten. Veertig procent schat de kosten te hoog in, veertig procent te laag.

Het onderzoek van GfK is uitgevoerd in het kader van een innovatieproject dat aansluit op het Nationaal Actieplan Zonnestroom, te weten 'Portaal Zonnestroom'. In dit laatstgenoemde topsectorenproject - geleid door DNV GL (het voormalige KEMA) werken diverse partijen aan betere informatievoorziening over zonnepanelen. De nieuwe website Portaal Zonnepanelen is daar onderdeel van. Naast DNV GL en Milieu Centraal participeren Universiteit Utrecht, Stichting Monitoring Zonnestroom, Liander, Solar Insurance & Finance, Qing, Sun Projects, Woonbond en Aedes in het project.        

Bron: Solar Magazine
Ga terug naar het overzicht